Budosporten

Lees hieronder meer over onze budosporten

Meer informatie

Aarts Sports Lisse uitproberen? Vraag nu vrijblijvend een 7-dagenpas aan!

Boksen

Boksen een spel is van aanval en verdediging. Daarom is boksen nog steeds een ‘Nobel art of selfdefence’. Natuurlijk wordt er hier geleerd om zuiver en correct te stoten. En met een goede techniek stoot je uiteraard veel harder dan zonder techniek. Maar er is veel aandacht voor beheersing in de stoten. Niet hard doordreunen, maar proberen een opening in de dekking te creëren om vervolgens met een goed geanticipeerde stoot licht te treffen (skintouch). Zonder conditie kun je slecht boksen. Daarom wordt er veel aandacht aan het conditionele aspect besteed. De eerste leshelft wordt hiermee gevuld. De tweede leshelft bestaat uit het aanleren en oefenen van technieken om vervolgens het geleerde in de praktijk te toetsen in het ‘sparren’ (gereglementeerde oefening in wedstrijdvorm).

MMA = Mixed Martial Arts (Mixed Fight)

Is een sport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten, zoals worstelen (grappling), judo, kickboksen, boksen en jiu jitsu. Deze combinatie heeft als doel het vormen van de meest effectieve vechtsport voor een in theorie vrij gevecht.

Taekwon-Do

Taekwon-Do is een verdedigingssport waarvan de oorsprong in Korea ligt. Letterlijk vertaald betekent Tae voet, kwon hand of vuist en Do de manier of de weg. In tegenstelling tot Karate is het Taekwon-Do veel meer op de ontwikkeling van traptechnieken, beweeglijkheid en aaneenschakelingen van diverse technieken gericht. De dynamiek is groot, naast aandacht voor zelfbeheersing en respect.

De aanpak is zowel speels als energiek. Door het aanleren en verfijnen van technieken worden zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging ontwikkeld. Ook is er aandacht voor het ‘sparren’ (gereglementeerde oefening in wedstrijdvorm) en het aanleren van stijlvormen (Taegeuk).

Jiu Jitsu

Jiu Jitsu is al mogelijk vanaf 10 jaar bij Aarts Sport Lisse. Jiu Jitsu is gericht tegen geweld, het is een zelfverdedigingssport, je leert een gevecht te ontwijken. Maar als je je dan toch moet verdedigen, dan moet het ook snel en goed zijn. Maar als we het verdedigingsaspect buiten beschouwing laten, geeft het beoefenen van Jiu Jitsu meer zelfvertrouwen, een lichamelijke ontwikkeling en een heldere geest. Het helpt spanningen beter te controleren en verdrijft de stress van het dagelijks leven. Jiu Jitsu bestaat uit zeer veel verschillende technieken om jezelf te verdedigen tegen ongewapende en gewapende aanvallen. Denk daarbij aan bevrijdingstechnieken op bijvoorbeeld: wurgingen, omvattingen en pakkingen.

Judo

Judo is bij Aarts Sport Lisse al mogelijk vanaf 4 jaar. Jeugd judo heeft voor een kind vele voordelen. Zo kan een kind zich motorisch ontwikkelen en leren luisteren en gedragen in een groep. Toch zal een jeugd judoles leuk en speels gegeven worden. Binnen de technieken welke een judoka te leren krijgt zijn ook val breek technieken welke een kind automatisch zal toepassen op straat. Judo is een zeer complete sport die niet voor niets erg populair is bij kinderen. De sport heeft alle elementen in zich om van jongeren complete, evenwichtige mensen te maken.