Jeugdlessen

Lees hieronder meer over onze jeugdlessen

Meer informatie

Aarts Sports Lisse uitproberen? Vraag nu vrijblijvend een 7-dagenpas aan!

Doe alle Jeugdsporten voor een prijs!!

Jeugd judo
Judo is bij Aarts Sport Lisse al mogelijk vanaf 4 jaar. Jeugd judo heeft voor een kind vele voordelen. Zo kan een kind zich motorisch ontwikkelen en leren luisteren en gedragen in een groep. Toch zal een jeugd judoles leuk en speels gegeven worden. Binnen de technieken welke een judoka te leren krijgt zijn ook val breek technieken welke een kind automatisch zal toepassen op straat.
Judo is een zeer complete sport die niet voor niets erg populair is bij kinderen.
De sport heeft alle elementen in zich om van jongeren complete, evenwichtige mensen te maken.

Voor de jeugdjudoka’s van Aarts Sport Lisse wordt jaarlijks een interne puntencompetitie georganiseerd. Dit maakt het judoën nog leuker.

Jeugd Jiu-Jitsu (9-15 jaar)

De Jeugd Jiu-Jitsu is speciaal gericht op kinderen van 9 tot 15 jaar. Tijdens de lessen ontdekken zij spelenderwijs hun lichamelijke mogelijkheden. Competitieve elementen zijn minder aanwezig, maar wel leren de kinderen sportiviteit en respect te hebben voor zichzelf en anderen. LET OP: de lessen vinden plaats bij Aarts Sport Hillegom 

Jeugd Taekwondo (8 – 15 jaar)

Deelname staat open voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Taekwondo is bij uitstek geschikt voor jeugdigen die de voorkeur geven aan een individuele sport boven een teamsport. Dit neemt niet weg dat de lessen plaatsvinden in groepsverband en een hoog sociaal gehalte wordt nagestreefd. In de lessen worden techniek, spel en competitie op aantrekkelijke wijze gecombineerd. Tegelijkertijd pakken de taekwondoka’s wat mee van de oosterse discipline.

Met name de grote diversiteit van het taekwondo heeft een grote aantrekkingskracht op de jeugd. Dat komt omdat er binnen het taekwondo wel vijf verschillende sportonderdelen worden beoefend: stijlvormen, sparring, stapsparring, zelfverdediging en breektesten. Bij het uitvoeren van de oefeningen ligt de nadruk op het werken met de benen en de armen. Echter, de techniek van schoppen en stoten wordt op gecontroleerde wijze aangeleerd. Hierbij worden onder andere handpads en schopkussens gebruikt. Veiligheid staat voorop.